Judovereniging Deusone uit Diessen hield zondag 8 april 2018 het Hildietoernooi. Dit judotoernooi is speciaal georganiseerd voor de beginnende en onervaren judoka’s. Er waren verschillende omliggende verenigingen en judoscholen aanwezig. Dit jaar was Judoklub Tilburg er met 17 judoka's om te strijden voor het eremetaal.

Voor sommige judoka's was het de eerste keer dat ze aan een toernooi meededen en waren daardoor wat gespannen. Die spanning was, zodra ze op de mat stonden, al snel weg en dat was maar goed ook. Want voor elk punt moes geknokt t worden, werd al snel duidelijk. En dat was soms makkelijker gezegd dan gedaan.

Het resultaat mag er ook zijn:
Bij de meisjes wisten Phileine de Graauw, Britt Pluijms de tweede plaats te veroveren. Maud Looijkens, Rikkie van Riel en Jaira Welkens hebben een mooie derde plaats behaald.

Bij de jongens wisten Bink Klaassen, Tibbe Lanser, Timme Boogaers en Chris den Ouden de eerste plaats te behalen. Bart Bravenboer, Thijs Dekkers, Levko Baidjoe, en Jip van Uden eindigden op een mooie tweede plaats. Pim Schoonwater, Raff van Strien en Raf Boogaart hadden de verdienstelijke derde plaats.

We wensen jullie veel succes op het volgende judotoernooi! Bram, Joeri en Jaap.