Op 18 februari waren zes judoka’s van onze vereniging te vinden in de sporthal van budovereniging Rijen voor hun jaarlijkse judotoernooi.

Om half negen meldden de eerste vier judoka’s zich voor hun weging. Dit waren Marika Puskarz, Renske de Laure, Sade Bamgbade en Silke Lanser. Ondanks dat de dames mooi judo hebben laten zien, vielen zij niet in de prijzen. Bij dit judotoernooi hadden sommige poules een afvalsysteem; in dit soort poules zitten vaak twaalf of meer kinderen die bij twee keer verliezen helaas geen kans meer maken op een podiumprijs. Een zeer zware competitie.

Onze pechvogel van vandaag was Seyi Bamgbade. Hij was helemaal naar Rijen gekomen om te judoën, maar er was helaas niemand in zijn gewicht- en leeftijdsklasse aanwezig. Zijn tegenstander was niet op komen dagen.

Als laatste was Ismaïl Dihi aan de beurt. Van zijn drie tegenstanders wist hij er van twee te winnen. Dit leverde hem een mooie tweede prijs op. Ismaïl, van harte gefeliciteerd.

Ik vond het vandaag een mooie en sportieve dag.

Jullie coach,

Maikel Hendrikx